Nieuws

HOESTEN

02/01/2018 in nieuws

HOESTEN

De bronafbeelding bekijken

Gerda heeft in januari 2018 een studiemiddag gevolgd over chronisch hoesten. Door controletechnieken voor het hoesten is te leren hoe de hoest onderdrukt en/of vervangen kan worden. Goed nieuws dus: het hoesten kan hierdoor verminderen of grotendeels verdwijnen. Logopedie helpt!. Behandeling volgens de SPEICH-C= ( Speech Pathology and Intervention for CHronic Cough ).

COPD / ASTMA

Afbeeldingsresultaten voor copd astma

In november 2018 heeft Gerda de post hbo scholing logopedie bij COPD en ASTMA gevolgd en heeft zij haar inzicht en deskundigheid op dit deel van haar vakgebied vergroot. Patiënten met de volgende klachten kunnen zich aanmelden:

Kortademigheid, hyperventileren, (chronisch) hoesten, kuchen, schrapen, heesheid, slecht verstaanbaar, moe van het spreken, refluxproblemen.

Spraakproblemen ontstaan doordat de patiënt adem te kort komt en vermoeid raakt door het spreken en soms ook door te weinig stemvolume of heesheid. In deze kan logopedie helpen, zodat de stemkwaliteit verbetert en de belastbaarheid van de stem wordt vergroot. Ook kunnen er adviezen gegeven worden aan de omgeving van de patiënt om de communicatie te vergemakkelijken.
Ten slotte kan er een behandeling gevolgd worden gericht op de reflux problemen, het Globus gevoel ( brokgevoel in de keel )en het keelschrapen ( bv door slijm, geïrriteerde keel ). Er wordt voorlichting gegeven over hydratatie, wat beter wel of niet gedronken en gegeten kan worden en u kunt (stem)technieken aanleren.
Kortom:
Logopedie is zinvol en vergroot bij COPD/ ASTMA de kwaliteit van uw leven.Afbeeldingsresultaten voor vrij ademen