Ervaringen

Mijn dochter van 7 jaar heeft dit jaar een verwijzing gekregen van de huisarts voor articulatie. We kwamen vanuit Zuid -Afrika en wonen nu bijna twee jaar in Nederland. Zij had heel veel last met de taal en daarom was de articulatie zo moeilijk voor haar.  Gerda de Jong heeft ons geholpen met het probleem. Mijn dochter vond het super leuk. Iedere week met plezier naar therapie. Na vier maanden bij Gerda en haar articulatie was helemaal verbeterd.

De therapie heeft veel  geholpen voor de uitspraak van mijn dochter.

Dank je wel Gerda!

Vrouw boven de tachtig:

Al enige jaren had ik moeite met preken. Mijn huisarts vond het niet de moeite waard om mij te verwijzen. Na een heel vervelende gebeurtenis,waarbij ik moest horen dat mijn manier van spreken iemand heel erg hinderde,besloot ik de hulp van een logopedist in te roepen. Een andere huisarts gaf direct een verwijzing.

Ik nam contact op met Gerda de Jong en zij wilde mij behandelen.

Op mijn leeftijd gaat alles niet zo soepel meer ,maar ik kreeg oefeningen die ik thuis driemaal daags moest doen. Op het eerste gezicht leek het mij moeizaam om zo verder te komen. Maar de deskundigheid van Gerda en haar plezierige manier van behandelen,maakte dat ik trouw de oefeningen deed. Ik spreek niet meer zoals vroeger ,maar ik weet nu hoe ik mijn stem op de beste manier kan gebruiken. Ik ben Gerda dankbaar voor haar aandacht en de bemoediging die ze steeds gaf.

Nooit te laat om de hulp van een goede logopedist in te roepen.

“Wat zeg je? Praat eens wat harder, ik kan je niet verstaan”. Dat kreeg ik regelmatig te horen op een feestje, verjaardag of borrel. Met mijn zachte stem lukte het niet om boven andere geluiden uit te komen. Dat maakte dat ik feestjes, verjaardagen en borrels ging mijden. Totdat een kennis vertelde dat hij met behulp van logopedie duidelijker is gaan praten. In mijn woonplaats ben ik toen op zoek gegaan naar een logopedist en via een zoekmachine kwam ik op de website van Gerda de Jong. Tijdens de eerste sessie werd al duidelijk wat er aan de hand was en werden er doelen opgesteld. Ik voelde mij direct op mijn gemak bij Gerda. Ze is rustig, begripvol en gericht op haalbare doelen. Door middel van het oefenen met de lax-vox methode lukte het om meer volume uit mijn stem te krijgen. Doordat ik met meer volume ging praten werd ik ook zelfverzekerder. Nu ga ik weer naar feestjes, verjaardagen en borrels. Ook tijdens vergaderingen heb ik meer lef gekregen om het woord te nemen. Met dank aan de deskundige en tactvolle benadering van Gerda de Jong. ( aldus een vrouw van 57 jaar )

Een jongen van ruim 11 schreef dit:

“Ik ging naar logopedie omdat ik moeite had met de tonen bij lezen en praten. Ik vond de oefeningen leuk en duidelijk, en Gerda legde alles goed uit en was heel aardig. Ik ben snel vooruit gegaan, en merkte ook dat ik tijdens mijn spreekbeurt beter op toon sprak. Uiteindelijk was ik eerder klaar met logopedie dan ik eerst dacht”.

Een jongen van bijna 11 jaar schreef het volgende:

“Ik ben er begonnen omdat ik veel stotterde en na vele lessen kan ik er goed mee omgaan, ik heb in de lessen geleerd om rustiger te praten en om zachtjes te beginnen en ik vond de lessen heel leuk”.

Omdat ik hees was en problemen had met praten was ik door de KNO-arts doorverwezen naar logopedie. Zo moet je als 57 jarige man ineens naar de logopedist, terwijl ik dacht dat dit alleen voor kinderen was en voor diegenen die een operatie aan de stembanden hebben gehad. Zo kan men zich vergissen.

Via de website heb ik telefonisch contact gehad met de praktijk van Gerda de Jong en ben doorverwezen naar Jessica Donker. Na een eerste gesprek is een behandel traject doorgenomen.

Wat mij bij zal blijven is de manier waarop Jessica de boodschap aan mij heeft doorgegeven. Dit was zeer praktisch met veel dynamiek en humor. Het was daardoor ook een plezier om de behandelingen te volgen.

Na 12 behandelingen is mijn heesheid volkomen verholpen. Dat niet alleen, maar hierdoor is ook mijn spraak sterk verbeterd wat mij meer zelfverzekerdheid heeft gegeven.

Onze zoon van 12 zat behoorlijk “vast”.  Voor hemzelf werd het echt heel naar zodat hij vermeed te praten in de klas. Ik als moeder verwachtte van een “gewone” logopediste niet zoveel goeds. Toen kwamen we bij Gerda de Jong uit. Geen slechte keus, we hebben er geen moment spijt van gehad. Met een professionele aanpak en toch heel prettig in de omgang naar mijn zoon is het nooit een straf geweest voor hem om de behandeling te volgen. Met een klein jaar hebben we de behandeling afgerond. Hij is niet stottervrij maar last heeft hij er niet meer van. En als het weer de kop op zou steken pakken we de oefeningen er maar weer bij!

Mijn zoontje van 3 jaar heeft vorig jaar een verwijzing gekregen van het schisisteam voor stottertherapie. Eind vorig jaar ( 2014 ) kwamen we bij Gerda de Jong terecht. Het meest belangrijke van alles; mijn zoontje was direct op zijn gemak! Iedere week met plezier naar therapie om daar samen oefeningen te doen. Na een maand of 8 oefenen bij Gerda en thuis helemaal vrij van stotteren. Prettige en open communicatie, heldere uitleg m.b.t. stotteren en oefeningen, geduld, spelenderwijs leren. Alles heeft een fantastische bijdrage geleverd aan de spraak van mijn zoontje!